به گزارش خبرنگار جام کوردی، بدون شک گردشگری خوراک یکی از جذاب‌ترین و خوشمزه‌ترین گردشگری ها نه تنها در ایران بلکه در دنیاست. این نوع گردشگری طی سالهای اخیر رشد چشمگیری نسبت به دیگر انواع گردشگری در کشور داشته است. در کرمانشاه نیز گردشگری غذا همواره بصورت خودجوش وجود داشته و این روزها شکل و شمایل تازه به خود گرفته است.با گشتی کوتاه در سطح شهر کرمانشاه، می‌توان رونق صنعت گردشگری غذا را به خوبی مشاهده کرد. یکی از نمونه های پر رونق گردشگری غذا که ریشه در موقعیت جغرافیایی ، اقلیمی و فرهنگی منطقه دارد، مصرف گوشت به شکل‌های متنوع بویژه بصورت کبابی‌ در نقاط مختلف شهر و استان کرمانشاه است.محبوب‌ترین کبابی‌های شهر کرمانشاه در محله‌های مسیر نفت، گلستان، شهرک ژاندارمری، جوانشیر، فردوسی ، طاقبستان و همچنین این روزها کبابی‌ها و جگرکی‌های دولت آباد است.

کبابی‌ها و جگرکی های دولت آباد واقع در بلوار شهید باهنر بریدگی سیگار فروشها واقع است. تجمع این همه کبابی در یک بلوار با نظم و ترتیب و داشتن جای پارک خودرو گردشگر را برای بار دوم و سوم و حتی چندم راغب به بازگشت می‌کند.

 نان داغ تازه تنوری با انواع کباب‌ها در فضای ساکت و آرام بویژه شب هنگام لذت خوردن انواع کباب را صدچندان می‌کند. هر چند این نقطه نیازمند فضاسازی ویژه‌تری برای ورود و پذیرایی از گردشگران است اما با این حال از رونق قابل توجهی برخوردار می‌باشد. کباب با گوشت ترد و تازه و قیمت مناسب قطعا از مهمترین دلایل شور و شوق مردم برای رفتن به  خیابان سیگار فروش هاست. 

بازارچه‌ قدیمی و پررونق واقع در دولت آباد و حضور بازاریان توانمند و غرفه ها و مغازه‌های متعدد نیز طی این سال‌ها جنب و جوش بیشتری به کسب و کار صنف کبابی های دولت آباد داده است.

در کنار کبابی‌ها و جگرکی در کمی آنطرف تر، قصابی‌های که بصورت روزانه کشتار می‌کنند، نیز جالب توجه است. این موضوع باعث کشاندن بسیاری از مردم کرمانشاه برای خرید مواد پروتیینی به این نقطه شده‌است . در واقع در محله دولت آباد گردشگری خوراک از مرحله تولید تا مصرف به صورت خودجوش در کنار هم چیده شده است.

ساکنان اصلی این محله اغلب مردمانی از دیار پاوه، جوانرود، روانسر و ثلاث باباجانی و بخشی هم از کوزران و سنجابی هستند. 

دولت آباد به عنوان یک نقطه از شهر کرمانشاه دارای جاذبه‌های گردشگری جالبی برای مردم و دوستداران خود است. این چینش خودجوش گردشگری تنها در حوزه خوراک بی تردید برای رشد و توسعه و تبدیل شدن به یک قطب مطرح نیازمند توجه ویژه شهرداری و در کنار آن دستگاههایی چون میراث فرهنگی ، دامپزشکی و...است.

کرمانشاه ۱۰۰ غذای محلی دارد که بیش از ۶۰ نوع آن ثبت ملی شده است. ظرفیت کرمانشاه در حوزه خوراک با برنامه ریزی و نظارت و حمایت مسئولان می‌تواند رونق بخش گردشگری خوراک در کنار دیگر حوزه های تاریخی ، طبیعی و سلامت باشد.

گردشگری خوراک موضوعی فرا دستگاهی است و تنها به میراث فرهنگی منحصر نمی شود، بلکه باید سایر دستگاه های همچون جهادکشاورزی، مراکز بهداشت، هتلداران، رستوران ها، شهرداری و ... هم پای کار باشند.

کرمانشاه دومین شهر خلاق خوراک ایران و سی و هفتمین شهر خلاق خوراک جهان است و سخن در این حوزه جای بسیار دارد.

 فرحناز چراغی ـ خبرنگار